Mi a permanent make-up vagy sminktetoválás?

 

Speciális pigmentek bőrbe juttatása mechanikai úton, speciális sminktetováló készülékkel. A hazai gyakorlatban főként sminktetoválásnak, vagy kozmetikai tetoválásnak nevezik. A sminktetoválás a nap 24 órájában biztosítja a tökéletes megjelenést, napi időráfordítás nélkül. A sminktetoválás 2-3 évig tart, így a divat és az egyéni ízlés változásának megfelelően időről-időre változtatható. Illetve az öregedési folyamatok által elcsúszott vonalaktól sem kell tartani!

A sminktetoválás helyi érzéstelenítésben zajlik (krém), minden esetben az előre megbeszélt, és kirajzolt forma egyeztetésével. Komoly fájdalomról nem igen beszélhetünk, inkább kis kellemetlenségről szoktak beszámolni a vendégek. A tetoválást követő 1-2 napban enyhe ödémát tapasztalhatunk, mely ezt követően tökéletesen megszűnik. A végleges színt a tetoválás után 30-40 nappal láthatjuk!

 

Permanent make-up felhasználási területei:

 

 • Szemöldök (hiányos, ritka, előnytelen formájú, aszimmetria korrigálása…)
 • Szemhéj (szempillák kiemelése, sűrítése, kontúrvonal, bicolor-kétszínű szemtetoválás, füstös szemtetoválás, drámai vastag tusvonal hatás)
 • Száj (aszimmetria eltüntetése, kontúr nélküli száj kontúrozása, halvány hangsúlytalan száj színének élénkítése, szájnagyobbítás, félsatír-satír, szájfénytechnika)
 • Szépségpötty
 • Gyógyászati utókezelések, orvosi tetoválások
 • Nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott! Vannak már kimondottan férfiaknak javasolt sminktetoválások is.

 

Legfontosabb, a megfelelő szakember kiválasztása:

 

 • Megfelelően képzett, nem csak tetoválni tud, hanem tisztában van a színelmélettel, a bőrtípusokkal, arcformákkal.
 • Megbízható sminktetováló géppel és kiváló minőségű, bevizsgált festékekkel dolgozik.
 • Higiéniai modullal dolgozik, mely biztosítani tudja az átfertőzés elleni védelmet. A vizsgálatok kimutatták, hogy más technológiáknál fennáll a fertőzésveszély a folyadékok (festék, vér, baktérium) visszaszívódása és az esetlegesen fertőző levegő áramlása. A tű és a tűvezető egy egyszer használatos elembe van integrálva, kétirányú membránzárral.
 • Tud referencia munkáiról képeket mutatni! Ezek a képek semmi esetre sem retusáltak!!!
 • Tökéletesen gondoskodik a higiéniáról és az utó-ápolásról a vendég számára!

 

Amikor a sminktetoválás mellett döntünk, legyünk nagyon körültekintőek a kozmetikus kiválasztásánál. Ma már igen sokan tetoválnak a kozmetikusok között, azonban nem mindegy hogy mivel, és hogyan!

 

A legszínvonalasabb munkákat digitális, állítható fordulatszámú gépekkel lehet elkészíteni, és az sem mindegy, hogy milyen minőségű festéket pigmentálunk a bőrbe. Sajnos itt is igaz a mondás, miszerint "olcsó húsnak híg a leve"... Ugyanis a komoly gépekkel végzett tetoválásnak, és a megfelelő (orvosi minősítésű) festékekkel végzett munkának ára van. Ugye te sem szeretnéd, hogy egy alumínium szemcséket is tartalmazó festék kerüljön a bőrödbe?! Aki a sminktetoválás mellett dönt, ne sajnálja rá az időt, hogy szétnézzen a "piacon", és eljusson a megfelelő szakemberig, semmiképpen se ez legyen az a szolgáltatás, amin spórolni próbálunk az egészségünk és szépségünk rovására!

 

Smink tetovásás, Óbuda szépségszalonNachher lippen, Smink tetovásás, Óbuda szépségszalon