A MesoLux elektroporáció egy tű nélküli eljárás, melynek lényege, hogy elektromos impulzusok kontrollált alkalmazásával a sejtmembrán kettős rétegében rövid időre csatornák - pórusok nyílnak meg, melyeken keresztül tűszúrás nélkül, a bőr megfelelő rétegébe juttatjuk be a gondosan megválasztott hatóanyag-koncentrátumokat.

A kezelés másik lényeges eleme a fényterápia - más néven biofoton terápia-, mely a hullámhossztól és a hullámformától függően képes többféle pozitív, kémiai és fizikai reakciót, öngyógyító, biostimulációs mechanizmust beindítani a bőrben. Ezzel a kezeléssel tulajdonképpen a bőr egészséges működési mechanizmusa állítható vissza illetve támogatható meg.

A kezelés során a bőr stimulálása, regenerálása nem csupán elektromos impulzusokkal és fénnyel történik, hanem nagy koncentrációjú hatóanyagok alkalmazásával, melyek a módszer működési elvének köszönhetően nem csak a bőr felszíni rétegébe, hanem annál sokkal mélyebbre, sejtszintig vihetők be.

Az eljáráshoz a rendkívül magas hatóanyagtartalmú, orvosi tisztaságú Mesotica 3D bőrápolási rendszerét választottuk. Az intelligens peptidek lehetővé teszik, hogy az anti-aging kezelések mellett az acne, ill. a rosaceas bőrproblémák esetében is látványos eredményt érjünk el.

 

Kiknek javasoljuk a MesoLux kezelést?

 

Mivel a kezelés teljesen személyre szabható - mind az elektromos impulzusok erőssége, mind az alkalmazott fény típusa és hullámhossza, mind a hatóanyagok egyéni igényeknek megfelelően kerülnek kiválasztásra-, ez lehetővé teszi a vendég bőrének és problémájának megfelelő terápia alkalmazását.

A MesoLux kezeléssel jelentősen javítható a bőr általános állapota, csökkenthető a ráncok mélysége, a pórusok mérete, enyhíthetők az olyan bőrproblémák, mint a rosacea, az acne vagy a hiperpigmentáltság, ezen kívül látványos lifting - arckontúr-emelő- hatása is van és olyan problémákra is megoldást jelent, mint a szemkörüli ráncok és karikák.

 

Hány alkalmas kúra javasolt?

 

A kúrát személyre szabottan végezzük, a bőr állapotától függ, hogy hány alkalomra van szükség. Általánosságban elmondható, hogy a kívánt eredmény elérése érdekében szükséges legalább 3-4 alkalom, kúraszerűen, majd félévenként egy emlékeztető, fenntartó kezelés.

 

Jár-e a kezelés kellemetlenséggel?

 

A kezelés teljesen fájdalommentes - leginkább enyhe bizsergést érezhetünk-, bármely évszakban végezhető és nem igényel felépülési időt, a vendég a kezelést követően folytathatja a napi rutinját.

 

Hogyan történik a MesoLux mezoterápiás kezelés?

 

A kezelés menetében nincs különbség a hagyományos eljárásokhoz képest. Mindig a letisztítással kezdjük, szükség esetén mikrodermabrázióval vagy hydroabrázióval készítjük elő, tesszük átjárhatóbbá a bőrt. Ezt követi a bőr mélyebb rétegeinek kezelése elektroporációval, fényterápiával és a személyre szabott hatóanyag-koktéllal.

 

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

 

A kezelés időtartama 60 perc.

 

Milyen más kezelésekkel együtt alkalmazható?

 

A MesoLux kezelés ajánlható mikrodermabrázió kiegészítésére, plasztikai sebészeti beavatkozások előtt, vagy azok kiegészítéseként (ráncfeltöltés, ráncfelvarrás). A szalonban megemelt hatóanyag-tartalmú tű nélküli mezoterápiás kezeléseket végzünk, melyekre szigorú higiéniás körülmények között kerül sor, minden kezeléshez steril, orvosi tisztaságú hatóanyagokat, egyszer használatos fecskendőket biztosítunk.