Az elektroporáció (azaz a mezoterápia) technológiájának lényege a nagyfeszültségű elektromos impulzusok kontrollált alkalmazása, mely segítségével rövid időre csatornák nyílnak meg a sejtmembrán kettős rétegében. Ezek segítségével nagy mennyiségű hatóanyag felszívódás érhető el a faggyúmirigyek és verejtékmirigyek nyílásán keresztül. A hatóanyag a felhámon át a pilosebaceus egységek és verejtékmirigyek falain keresztül jut be a sejtközötti térbe. Maga a folyamat visszafordítható és csupán átmeneti. Az eljárásnak köszönhetően a kezelés fájdalommentes és bármely évszakban elvégezhető anélkül, hogy negatívan befolyásolná a bőr állapotát.

A fényterápia vagy másnéven biofoton terápia egy meglehetősen új non-invazív terápiás alternatíva, amely a különböző bőrállapotok és tünetek kezelését forradalmasította. A kezelés lényege, hogy a fényenergiát látható fényspektrummá alakítja át, melynek köszönhetően olyan kémiai és fizikai reakciókat indulnak el, amelyek terápiás változásokat idéznek elő.  A kezelés során alkalmazott fényterápia teljesen szelektív módon hat a molekulákra és egyéb sejtalkotókra, ami azt jelenti, hogy a várt kezelési eredmény az alkalmazott fényterápia hullámhosszától függ.
 

Sitemap készítés
 

A foto-elektroporáció az elektroporáció és a fototerápia kombinációjával jön létre, így kialakul egy olyan szinergikus egység, mely külön-külön javítja mindkét technika eredményességét. Ennek a technológiának a lényege – ahogy feljebb is olvashattuk – a sejtaktivitás biostimulációjában és modulációjában rejlik a fényérzékelő receptorok (kromofórok) aktivációja által. A hullámhossz, illetve a hullámforma folyamatossága/pulzálása által érhetünk el különböző eredményeket úgy, mint a biostimuláció, szuppresszió vagy akár bizonyos baktériumok eliminációja.
Ehhez az eljáráshoz a Mesotica 3D bőrápolási rendszerét választottuk. Az intelligens peptidek lehetővé teszik, hogy az anti-aging kezelések mellett az acne, ill. a rosaceas bőrproblémák esetében is látványos eredményt érjünk el.
A kúrát személyre szabottan végezzük. A kezelés eredményessége érdekében 3-4 alkalmat a legtöbb esetben javasolni szoktunk.